DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Un rost în viață cunoscându-L pe Dumnezeu

Ce sa  facem ca să avem o comunitate cu oameni  sănătoși? Ce  să întreprindem atunci când pe străzi vedem  tot  mai mulți copii plimbându-se fără nici un rost. Vom trece pe lăngă ei fără nepăsare, lăsându-I să-și caute rostul vieții prin gunoaiele drumurilor  sau vom reacționa într-un fel sau altul?

În vâltoarea problemelor financiare părinții sunt nevoiți să plece după graniță la muncă, alții având doar pe mama, care de cu zori este la lucru pentru ași putea întreține familia, cei mai puțin norocoși stau cu buneii sau sunt chiar lăsați în voia soartei. În libertatea lor copiii aleg usor strada formând  relații  dubioase cu «prietenii» de stradă.  Care sunt consecințele, ne dăm ușor seama – inimi zdrobite de suferință.

Centrul Speranței din cadrul Misiunii Biblice vine cu soluția și cu dorința  de ai ajuta pe acești copii oferindu-le  un adăpost pe parcursul zilei unde ei  pot să mănânce, să pregătească lecțiile  fiind ajutați de către personalul centrului, să se joace și să învețe noțiuni elementare creștine și cel mai important -  cum să-și zidească  un trai frumos pe acest pământ.  

Asistând  la o asemenea lecție în s. Baurci Moldoveni am fost plăcut  impresionată de modul în care învățătoarea îmbina jocurile cu lecțiile biblice, captivând copiii cu diverse imagini și scenete, precum și  atenția acordată din partea personalului fiecărui copil individual. Văzându-i pe copii de vârsta între 6-15 ani cu Biblia pe masă și cântând cu pasiune cântări creștine am înțeles că Centrul Speranței din cadrul Bisericii de la Baurci este un așezâmânt unde  se predă arta iubirii.

 Misiunea Biblică contribuie cu suport financiar  ajutând Centrul Speranței de la Telenești  (tip familial) și Step Soci  și planifică  să deschidă în timpul apropiat asemenea centre la  la Rezeni (Ialoveni),  în s. Svetloe de la Sudul Moldovei și Todirești (Anenii Noi).

Să ajutăm copiii din jurul nostru să înțeleagă rostul vieții  cunoscându-l pe Dumnezeu, astfel vom schimba viitorul nostru și vom ajuta societatea întreagă să scape de handicapul necredinței și să se întoarcă cu fața spre Dumnezeu.