DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Tabere de zi care au avut loc în 9 localități 2013

Vara anului 2013 a fost marcată prin desfăşurarea a mai multor tabere pentru copii. Ne exprimăm recunoştinţa înaintea lui Dumnezeu şi bucuria că au fost organizate tabere de zi în nouă localităţi din Moldova. Împreună cu Misiunea Biblică, la organizarea taberelor au participat bisericile locale, precum şi 3 grupe de voluntari din Germania şi una din SUA.

Venită din Germania, Diana Ferber ne-a împărtăşit următoarele impresii: „Când am ajuns la tabără, am văzut un singur băieţel. El pleca undeva cu bicicleta. Când l-am întrebat: „Unde te duci?” el a răspuns: „Să adun poporul!”. Şi „poporul” s-a adunat! Au venit 130 de copii! A fost un timp minunat!”

Şi într-adevăr Domnul a binecuvântat toate taberele de zi pe care le-am organizat.

Mai mult de 540 de copii curajoşi şi timizi, energici şi liniştiţi, cu simţul umorului şi serioşi, au participat la cele 9 tabere de zi, în care au împărtăşit cu alţii bucuria de a fi împreună, având un timp plăcut de vacanţă.

Copiii veneau întotdeauna mai devreme de ora stabilită, aşteptând cu nerăbdare începerea programului interesant. Ei participau cu un mare entuziasm la competiţiile sportive, fiind răsplătiţi cu diverse premii. La lecţiile de muzică, având minţi agere, ei învăţau foarte repede noile cântece şi mai apoi, la evenimentele serale, ei formau un impresionant cor de copii.

În timpul activităţii intitulate mâini dibace, copiii au confecţionat cu un mare entuziasm şi interes diverse lucrări. Brăţări, fluturi, cutiuţe, felicitări – toate acestea au fost confecţionate cu o mare îndemânare de către tinerii meşteri.

În cadrul lecţiilor biblice, liderii le istoriseau copiilor întâmplări din Sfânta Scriptură, iar la încheiere toţi învăţau pe de rost Versetul de Aur.

La întâlnirea de seară, în care era implicată toată tabăra, copiii cântau, recitau versetele din Biblie şi prezentau diverse scenete. Copiii au dat dovadă de atâta imaginaţie şi atâtea talente! Liderii pregăteau şi ei, la rândul lor, scenete, istorisiri, cântece, ghicitori şi le prezentau diferite secvenţe video interesante.

Unii părinţi veneau la tabără şi le povesteau liderilor că seara, după ce veneau acasă, copiii le predau mamei şi tatălui lor lecţia Biblică, cântau cântecele învăţate în tabără şi chiar se jucau „de-a tabăra”.

În cadrul fiecărei tabere a răsunat chemarea la pocăinţă şi dăm slavă lui Dumnezeu că unii copii s-au lăsat cercetaţi de mesajul Evangheliei şi şi-au predat inimile lui Isus.

La încheierea taberei, atunci când îşi luau rămas bun, mulţi copii spuneau: „Mi-aş fi dorit ca tabăra să nu se fi terminat atât de repede!”