DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Tabăra de zi pentru copii din satul Burlacu

În perioada 2-6 iunie 2015 biserica din Burlacu, cu sprijinul Misiunii Biblice, a organizat o tabără de zi pentru copii. Programul a fost organizat de biserica locală, împreună cu un grup de tineri din SUA. Tabăra a găzduit aproximativ 80 de copii cu vârsta între 7 și 13 ani, 90% dintre care au fost copii din familii necreștine.

Genericul taberei s-a intitulat „Împărtășește Vestea Bună prietenului tău”, iar scopul taberei a fost ca mesajul Evangheliei să atingă inimile acestor copii.

Pe parcursul zilei copiii au fost implicați în diverse activități: jocuri, competiții sportive, activitatea cercului „Mâini dibace”. Dar cea mai importantă parte a programului zilei a fost focalizat pe lecțiile biblice, unde copiii au ascultat istorioare, au memorat versete de aur, au cântat cântece și s-au rugat împreună cu învățătorii lor. A fost, de asemenea, alocat timp special pentru întrebări și răspunsuri.

În fiecare zi copiii au avut parte și de un prânz gustos, pe care bucătarii bisericii locale îl pregăteau cu multă dragoste.

Unul dintre copii, într-o zi a mers acasă și a povestit părinților cât de minunat își petrece el timpul în această tabără, după care mama lui a venit la biserică exprimându-și mulțumirea pentru organizarea unei astfel de tabere pentru copii.

În ultima zi a taberei, copiii au primit în dar câte o Biblie pentru copii. Lor atât de mult le-a plăcut la tabără încât acum ori de câte ori îi întâlnesc pe învățătorii lor prin sat, îi întreabă când va mai fi organizată următoarea tabără.

După terminarea taberei, câțiva dintre copii au început să frecventeze Școala duminicală. În acest context, pastorul bisericii din Burlacu, Andrei Ghedeon, a lansat următoarea inițiativă: „Dorim, o dată pe lună, să-i adunăm pe toți copiii care au participat la această tabără, pentru a le reaminti ceea ce au învățat, ce au făcut și astfel să putem petrece iarăși cu ei un timp frumos”.

În paralel cu activitatea taberei, a funcționat și o clinică mobilă pentru verificarea vederii. În ea de asemenea au fost implicați oaspeți din SUA. În localitatea Burlacu o astfel de acțiune s-a petrecut pentru prima oară. Clinica a fost vizitată de aproximativ 300 de persoane, 95% dintre care au fost necreștini. Pacienților li s-a oferit consultație gratuită, ochelari de soare, precum și ochelari pentru vedere. Mai mult decât atât, medicii creștini s-au rugat împreună cu pacienții și le-au dăruit Evanghelia după Ioan.

Oamenii au rămas foarte mulțumitori pentru acordarea acestui ajutor. În semn de recunoștință, câteva femei au adus daruri medicilor. Ceilalți și-au exprimat mulțumirea verbal. Mulți dintre ei au spus că nu au posibilitatea financiară de a consulta un oculist și de a-și procura ochelari, de aceea acest gest din partea bisericii și a Misiunii le-a adus un real folos și multă bucurie. La sfârșitul săptămânii atât copiii, maturii, cât și oaspeții din America – toți au rămas mulțumiți și bucuroși de timpul petrecut împreună.