DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Tabăra de zi din satul Svetloe

În satul Svetloe s-a petrecut tabăra de zi «Радуга» pentru elevii şcolii internate din Congaz.

În perioada 3-7 iunie 2013 în satul Congaz s-a desfășurat tabăra de zi, unde au participat aproximativ 60-65 copilaşi în fiecare zi. Aici se adunau elevii şcolii internat din satul Congaz. În fiecare dimineaţă copiii erau transportaţi pe teritoriul taberei şi seara se întorceau înapoi la şcoală.

 Să se bucure împreună cu copiii de vacanţa de vară au venit şi o echipa din Germania, 16 oaspeţi energici care nu numai că au pregătit o programă interesantă copiilor, dar au reuşit şi să se împrietenească cu ei, şi desigur au exersat în cunoaşterea limbii ruse. Câţiva membri din biserica locală Svetloe au gătit cu dragoste prânzul şi gustarea după amiază în fiecare zi a acestei perioade frumoase. În decurs de 5 zile copiii au aflat că Dumnezeu nu este doar creator, dar şi un judecător drept. El este Dragoste. Dumnezeu ne dă speranţa în viaţa veşnică.

 În tabără copiii au participat la diferite competiţii, au învăţat arta, au cântat cântări, ascultat lecţii Biblice şi învăţat pe de rost versete de aur. La finele fiecărei zile copiii ascultau istorioara «De ce, unchiul Sergiu?»

 Luându-și rămas bun copiii spuneau: «Ne pare rău, că tabăra sa terminat atât de repede!»

Misiunea Biblică din Moldova în fiecare an organizează tabere de zi. Anul acesta sunt planificate încă patru tabele în diferite localităţi din Moldova.