DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

S-a mai deschis un centru de zi pentru copii

În satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, pe data de 22 noiembrie a avut loc inaugurarea Centrului de zi pentru copii. Pentru că a fost surprinzător de cald în acea zi, serviciul de sărbătoare s-a desfășurat afară, în curtea edificiului.

Primul cuvânt de salut l-a avut pastorul bisericii „Golgota” din Palanca, Serghei Lopaci: „Bine ați venit la sărbătoarea noastră, dragi prieteni, consăteni și oaspeți. Astăzi Îi vom mulțumi împreună Domnului pentru lucrările Lui minunate, pentru această clădire. Dorim ca în acest loc numele Domnului să fie proslăvit. Scopul bisericii noastre este ca oamenii să-L cunoască aici pe Domnul ca și Salvator personal” – a spus pastorul.

În continuare programul a fost condus de colaboratorii Misiunii Biblice, care au cântat și au încurajat biserica prin mesaje biblice.

În mesajul de felicitare rostit de Ruslan Meleștean, directorul Misiunii, el a numit ziua de 22 noiembrie o dată istorică pentru localitatea Palanca. „Aceasta este o zi minunată, pentru că se deschide un locaș unde copiii din satul dvs. vor putea găsi îngrijire și confort, vor putea lua o masă caldă și vor beneficia de asistență. Și acest Centru pe care îl vedem astăzi – este rezultatul lucrării pe care o face Dumnezeu în inimile oamenilor” – a adăugat directorul.

Alexandru Malancea, pastorul responsabil de comunitatea Căușeni, din care face parte și Palanca, de asemenea a avut un cuvânt de salut adresat bisericii. „Copiii sunt viitorul țării noastre, a comunității, a bisericii noastre. Un astfel de centru ne dă posibilitatea de a influența copii, de a-i instrui în albia valorilor, de a-i educa corect. Și este minunat faptul că biserica voastră are dorința de a face această lucrare”.

La sărbătoare a participat și un oaspete din Germania, Artur Maier, care personal a luat parte la construcția Centrului de zi. „Sunt surprins de dorința voastră de a îngriji copiii și oamenii din satul vostru – a spus Artur – Dumnezeu este cel care pune această dorință în inimile voastre. Și eu sunt sigur că se merită să te implici, se merită să lucrezi, deoarece facem aceasta pentru Dumnezeu, pentru copii și pentru toți cei ce au nevoie”.

La deschidere a fost prezent și primarul satului Palanca, Larisa Voloh. Ea de asemenea a subliniat importanța deschiderii centrului pentru bunăstarea unei categorii de oameni din localitate. Ceea ce ieri ni se părea un vis, astăzi a devenit realitate. Noi, maturii, conștientizăm cât de important este să dezvoltăm în copii bunătatea, credința, omenia. Și ceea ce noi astăzi investim în copii, în viitor va da rezultate” – a concluzionat dna Voloh.

Rugăciunea de binecuvântare a Centrului de zi a fost rostită de pastorul responsabil de comunitatea Căușeni, Alexandru Malancea.

După înălțarea rugăciunii, a fost tăiată panglica – simbolul deschiderii oficiale și începutul funcționării centrului. Toți doritorii au avut posibilitatea de a intra înăuntru și de a lua cunoștință de condițiile în care se va desfășura lucrarea de slujire.

Punctul culminant al sărbătorii l-a constituit programul pentru copii. Fiecare copil a primit câte o ilustrată pe care ei au scris „Scrisoare către Dumnezeu”, în care și-au exprimat nevoile și frământările lor. Cineva s-a rugat pentru succese la învățătură sau pentru sănătate. Alții și-au dorit multe dulciuri, iar cineva și-a exprimat dorința ca părinții săi să se întoarcă de peste hotare. După aceea toate ilustratele au fost legate de baloanele care erau umplute cu heliu. Apoi toți s-au rugat rugăciunea „Tatăl nostru” și la un semnal anume, copiii în același timp au dat drumul la baloanele care s-au înălțat spre cer, marcând un moment foarte impresionant pentru toți cei prezenți la această festivitate. Credem că Dumnezeu a auzit rugăciunile copiilor și va răspunde la ele.

Centrul de zi din Palanca este cel de-al șaptelea edificiu de acest gen construit în Moldova, cu suportul Misiunii Biblice.