DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

S-a mai deschis un centru de zi

Un alt Centru de zi pentru copii a fost deschis în satul Burlacu, raionul Cahul. Evenimentul a avut loc pe data de 29 noiembrie. Programul a fost deschis de către copii. Ei au cântat, au recitat poezii și au recitat împreună versetul din Luca 10:27 – „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău; şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Adulții au rămas adânc impresionați de solemnitatea acestui moment.

În discursul de felicitare rostit de Ruslan Meleștean, directorul Misiunii Biblice, dumnealui a făcut referință la faptul că aproximativ cu un an în urmă tot în această localitate, în Burlacu, a fost celebrată inaugurarea Casei de rugăciune. „Planurile lui Dumnezeu sunt minunate, de aceea astăzi ne bucurăm de deschiderea acestui Centru. Vă îndemn să-L proslăvim pe Dumnezeu, deoarece El își arată credincioșia și se îngrijește de satul dvs.” – a adăugat conducătorul MB.

Cuvânt de felicitare a avut de asemenea și pastorul responsabil al regiunii Cahul, Andrei Ciobanu. El și-a exprimat bucuria de a se afla în Burlacu la această sărbătoare. „Cu un an în urmă eu am asistat aici la deschiderea Casei de rugăciune. Astăzi mă aflu aici cu ocazia deschiderii Centrului de zi. E foarte posibil ca la anul să ne aflăm iarăși aici pentru a sărbători alt eveniment marcant” – a spus zâmbind pastorul.

Acest eveniment festiv a fost unul mai special și prin faptul că slujitorul responsabil își sărbătorise în ajun ziua sa de naștere – și cu ocazia acestui fapt Misiunea Biblică l-a felicitat pe pastorul Andrei adresându-i o felicitare muzicală și dorindu-i totodată sănătate și putere în slujire.

Un mesaj de felicitare adresat pastorului responsabil l-a avut și pastorul bisericii locale Andrei Ghedeon, care a spus: „Ne bucurăm că sunteți în mijlocul nostru. Mulțumim lui Dumnezeu că vă avem! Vă mulțumim că aveți grijă de bisericile noastre și de lucrare”.

Rugăciunea de binecuvântare a Centrului a fost făcută în curte. Cu mâinile ridicate, slujitorii au cerut binecuvântarea Domnului asupra clădirii și asupra lucrării care se va desfășura aici. De asemenea, au fost înălțate rugăciuni pentru binecuvântarea localității și în mod special pentru toți copiii din această localitate.

După rugăciune, în mod tradițional, a fost tăiată panglica, și Centrul de zi a fost declarat oficial deschis. Copiii fericiți, cu bucurie le-au arătat oaspeților unde își vor face ei temele, unde se vor juca și unde vor lua prânzul. Lansând baloanele în aer, copiii zâmbeau și se bucurau, deoarece de baloane ei și-au agățat scrise pe cartonașe dorințele și nevoile pe care ei le-au exprimat. Adulții, la rândul lor, au luat hotărârea să se roage pentru toate nevoile înscrise, ca Dumnezeu să răspundă la ele.

Misiunea Biblică acordă ajutor bisericilor locale în construcția Caselor de rugăciune și a Centrelor de zi de tip standard. Pe parcursul anilor 2009 – 2015, au fost construite 18 asemenea edificii în Republica Moldova.