DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Să aveți un Crăciun fericit și un An Nou binecuvântat – 2014!

Cu mare bucurie vă salut pe toți, în numele Mântuitorului nostru Isus Hristos!

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Prov. 3:5-6

Există în viața fiecăruia dintre noi momente când nu știm unde putem afla răspuns la întrebările care ne frământă. Toate cărțile sunt recitite, toate consultările necesare sunt primite, toate rugăciunile cunoscute și memorate au fost spuse deja, dar ieșirea din situația dificilă oricum nu o putem afla. În aceste circumstanțe dificile și vine clipa în care avem nevoie să-L rugăm pe Dumnezeu să intervină în cusul vieții noastre, realizând că, de fapt, numai El ne poate oferi adevărata călăuzire în călătoria vieții.

Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Să reflectăm, cu luare aminte, asupra fiecărei părți a acestui citat biblic.

În toate căile tale”. Fie că îți este bine, fie că te confrunți cu greutăți – recunoaște-L pe Dumnezeu. Ai pierdut toți banii în acest an sau ai câștigat o sumă considerabilă - și primul și celălalt caz reprezintă o ocazie de a-L recunoaște pe Domnul. Ești invitat la un nou loc de muncă – recunoaște-L pe Dumnezeu. Ești criticat pentru un anume motiv – recunoaște-L pe Domnul și în acest caz. Ai fost apreciat și ți s-a acordat cinste și onoare – recunoaște și aici numele Său sfânt.

Căile tale”. Biblia ne cheamă să avem grijă, în primul rând, de căile noastre. Ne este foarte ușor să-I atragem atenția lui Dumnezeu asupra altora. Apostolul Petru s-a interesat cândva întrebându-L pe Isus care va fi soarta lui Ioan. „De ce eu trebuie să mor cu o moarte de martir? Dar ce va fi cu prietenul meu Ioan?" – s-a interesat apostolul. „Ce-ţi pasă ţie? Tu vino după Mine!” – i-a răspuns Domnul lui Petru.

Recunoaşte-L”. Fii permanent preocupat de a afla ce are Dumnezeu în inima Lui, care este direcția spre care El te conduce. Încrede-te în El, nădăjduiește în El, cunoaște care este voia Lui, studiază-I principiile și caracterul.

El îţi va netezi cărările.” Drept rezultat al unei astfel de atitudini corecte în raport cu Dumnezeu, va începe să acționeze promisiunea: „El îţi va netezi cărările.” Desigur, s-ar putea să nu ne placă întotdeauna căile pe care El ne călăuzește. Totuși, oricum trebuie să mergem în direcția pe care El ne-o indică. În aceasta și constă adevărata binecuvântare.

Noi nu cunoaștem care sunt căile pe care urmează să pășim în anul 2014, dar dorința mea este ca în toate căile noastre să ne străduim să-L recunoaștem mai mult și mai mult pe Mântuitorul nostru minunat – Isus Hristos.

Vă mulțumesc foarte mult, frați și surori, pentru contribuția dvs. la cauza extinderii împărăției lui Dumnezeu, pentru dedicarea și donațiile dvs., pentru participarea la construcția Caselor de rugăciune și a Centrelor Speranța, pentru evanghelizarea și salvarea oamenilor, prin Evanghelie, pentru dragostea față de copii și credincioșia dvs. față de Dumnezeu.

Dorința mea este ca în anul care vine, să-L cunoaștem tot mai mult pe Pruncul și Mântuitorul lumii care ne-a fost dăruit – Isus.

Să aveți un Crăciun fericit și un An Nou binecuvântat – 2014!

Cu dragoste și profund respect,

Ruslan Meleștean