DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Activităţi cu copiii şi tineretul

Rechizite școlare creștine

Tabăra de zi pentru copii din satul Burlacu

În perioada 2-6 iunie 2015 biserica din Burlacu, cu sprijinul Misiunii Biblice, a organizat o tabără de zi pentru copii. Programul a fost organizat de biserica locală, împreună cu un grup de tineri din SUA. Tabăra a găzduit aproximativ 80 de copii cu vârsta între 7 și 13 ani, 90% dintre care au fost copii din familii necreștine.

Genericul taberei s-a intitulat „Împărtășește Vestea Bună prietenului tău”, iar scopul taberei a fost ca mesajul Evangheliei să atingă inimile acestor copii.

Pe parcursul zilei copiii au fost implicați în diverse activități: jocuri, competiții sportive, activitatea cercului „Mâini dibace”. Dar cea mai importantă parte a programului zilei a fost focalizat pe lecțiile biblice, unde copiii au ascultat istorioare, au memorat versete de aur, au cântat cântece și s-au rugat împreună cu învățătorii lor. A fost, de asemenea, alocat timp special pentru întrebări și răspunsuri.

Bucuria naşterii Domnului este transmisă copiilor 2015

Începutul anului 2015 a fost marcat de acţiunea cu genericul Bucuria Naşterii Domnului transmisă copiilor, desfășurată în contextul Sărbătorilor de Crăciun. În perioada 11-16 ianuarie, oaspeţii din Germania, împreună cu lucrătorii Misiunii Biblice, au vizitat copiii din diferite regiuni ale ţării, prezentându-le un program de Crăciun şi oferindu-le cadouri.

Pe parcursul a 6 zile, grupul a mers ducând bucuria Naşterii Domnului în cinci localităţi din republică: în oraşul Chişinău, inclusiv în cinci secţii de copii din spitalele din capitală, în Burlacu, Lăpuşna, Păpăuţi, Mateuţi, Răuţel și în două internate: Congaz şi Costeşti. În satul Răuţel ei au avut posibilitatea să viziteze şi trei familii social-vulnerabile, care au nevoie de ajutorul şi susţinerea unor oameni buni. Ceea ce ne-a bucurat în această săptămână – a fost faptul că atât maturii, cât şi copiii au avut posibilitatea să audă Cuvântul lui Dumnezeu.