DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Proiecte de Crăciun

 Minute magice - cadouri de Crăciun 2010

Deja de ani în şir prietenii din Germania aduc Crăciunul în casele copiilor din Estul Europei, ceea ce constituie un frumos şi generos gest din partea lor. În fiecare an copiii din instituţiile de învăţământ din această ţară  pregătesc pentru copiii din Moldova şi alte ţări ale fostei Uniuni Sovietice  cadouri pentru ca aceştea să simtă bucuria Crăciunului. Cadourile sunt distribuite prin Misiunea Biblică din Moldova, care la rândul ei are grijă ca acestea să nimerească la şcolile internat, la copii din familiile vulnerabile şi la biserici la timp. Ele sunt multaşteptate de copiii din ţara noastră, deoarece părinţii din familiile nevoiaşe nu-şi permit să facă astfel de cadouri pentru copiii lor. Cadourile conţin dulciuri, diverse rechizite pentru şcoală, cărţi de colorat, căciuliţe, fulare, mănuşi, diverse lucruri plăcute, admisibile pentru împachetare şi transportare. Despachetând cadourile copiii se bucură nespus de mult la vederea lucrurilor din ele, sesizând totodată dragostea şi grija copiilor străini faţă de ei. Iar aceasta îi ajută  tot mai mult  să înţeleagă căci nu sunt uitaţi şi sunt importanţi, chiar dacă sunt la casa de orfani sau  părinţii lor nu sunt în stare să  facă asa cadouri.

Astfel copiii din ţara noastră pot să celebreze Naşterea Mântuitorului, bucurându-se şi ei de cadouri la fel ca Pruncul din iesle la naşterea Sa, când a primit aur, smirnă şi tămâie de la magii, care L-au vizitat. Odată cu primirea cadoului, copiii au prilejul să audă despre această minunată istorie, care mai mult de 2000 de ani este adusă în casele oamenilor ca o Veste Bună, care dă speranţă oamenilor, deci şi tinerii generaţii, care este viitorul nostru.

CADOURI DE CRĂCIUN 2011

Containerul cu cadouri destinate pentru copiii din orfelinate, instituţii de învăţământ şi famiile sărace din ţara noastră a ajuns la destinaţie anul acesta chiar în ajunul sărbătorilor de Crăciun. Iar împreună cu oaspeţii din Germania ele au fost distribuite  în vacanţa de iarnă copiilor.  Ei au fost plăcut surprinşi de conţinutul acestor cadouri fiidcă în ele au putut găsi şi dulciuri, şi jucării, rechizite şcolare şi multe alte lucruri de folos copiilor. Oare există ceva mai măreţ pe această lume ce ne poate aduce bucurie decât zâmbetul unui copil handicap cu sufletul necăjit şi întristat din cauza lipsaei părinţilor. Cred că imaginile de mai jos vă vor ajuta să faceţi o analiză justă a valorilor din viaţa voastră, iar noi aducem mulţumiri tuturor celor care s-au gândit la aceşti copii, s-au  jertfit cu mijloace băneşti pentru a putea oferi clipe minunate  în viaţa acestior copii. Domnul să vă răsplătească din plin.