DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

LUCRĂRILE DE CONSTRUCȚIE A CASELOR DE RUGĂCIUNE 2014

Ne bucurăm de faptul că au demarat lucrările în vederea construcției a două Case de Rugăciune: în centrul raionului Șoldănești și în satul Burlacu.

Startul rapid a lucrărilor din Șoldănești este evident. La momentul actual acoperișul clădirii deja e finisat. Istoria bisericii din această localitate începe în anul 2004, când Vasile Surdu, un tânăr creștin, s-a transferat, împreună cu familia, să locuiască în orășelul Șoldănești. Aici el a început să vestească Evanghelia tuturor locuitorilor din centrul raional și astfel, peste un timp, s-a format o biserică locală. Creștinii se adunau pentru serviciul de închinare într-o mică clădire, desfășurând în același timp acțiuni de evanghelizare și lucrări sociale atât în centrul raional, cât și în satele din împrejurime. Datorită acestui fapt, biserica a început să crească numeric, în fiecare an adăugându-se noi și noi membri. Iar acum, peste 10 ani, mica încăpere deja nu mai este încăpătoare pentru toți doritorii. De aceea membrii bisericii își doresc foarte mult să aibă o nouă Casă de Rugăciune, mai încăpătoare, în care cât mai mulți oameni să audă Evanghelia.

Creștinii din satul Burlacu au avut primul serviciu divin în Casa de Rugăciune în anul 1990. Din acea perioadă creștinii s-au implicat cu dăruire în lucrarea cu copiii și în ajutorarea oamenilor în vârstă. Numărul membrilor bisericii crește cu fiecare an și în același timp iau amploare și volumul lucrărilor sociale. Pastorul Andrei Ghedeon ne mărturisește: „Foarte mult ne dorim ca această lucrare să se dezvolte. Clădirea în care noi acum ne adunăm pentru închinare, am vrea să fie pusă la dispoziția activităților cu copiii și cu oamenii în vârstă, de aceea întreaga biserică se roagă pentru o nouă clădire, cu o capacitate mai mare”. Ne bucurăm să constatăm că Domnul aude toate rugăciunile credincioșilor – în luna aprilie încep lucrările de construcție a Casei de Rugăciune din satul Burlacu!

Construcția Caselor de Rugăciune, prin colaborarea cu Misiunea Biblică, se efectuează după un model special elaborat: dimensiunea clădirii este de 6m x 12m, având capacitatea de 100 de oameni. Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste realizări!