DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

LA Şoldaneşti a avut loc inaugurarea şi sfinţirea casei de rugăciune 2014

Sărbătoarea a avut loc pe data de 26 octombrie, când sala bisericii s-a umplut și toţi s-au bucurat, împreună, de noua clădire.

Serviciul divin dedicat acestei sărbători a început cu un timp de laudă și închinare la adresa lui Dumnezeu, după care pastorul bisericii, Vasile Surdu, a salutat toţi oaspeţii şi a rostit un mesaj de felicitare în legătură cu inaugurarea unei noi clădiri pentru comunitatea de credincioși din Șoldănești. „În anul 2013 – a spus pastorul bisericii – biserica noastră a început să se roage Domnului pentru o nouă clădire în care să ne putem închina Lui. În luna august a aceluiaşi an, într-o perioadă scurtă de 7 zile, a fost turnată fundația clădirii. Pe 29 aprilie 2014 lucrările au reînceput şi noi am început să zidim pereţii clădirii. După ce s-a pus acoperişul, ne-am întrebat: pe ce dată să stabilim dedicarea Casei de rugăciune? Şi atunci s-a luat hotărârea ca evenimentul de inaugurare să fie pe data de 26 octombrie. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că, de fapt, în cinci luni de zile această clădire a fost finisată.”

După cuvântul de felicitare al pastorului, toţi cei prezenţi au avut posibilitatea să vizioneze o prezentare video, în care s-au prezentat evenimente despre istoria construirii bisericii.

Tinerii din biserică au propus, pentru cântarea în comun – un psalm care este și imnul bisericii locale – și în versurile acestei cântări au răsunat următoarele cuvinte:

  • Fa-ţi timp pentru El,
  • Fa-ţi timp pentru Cer!
  • Din toate, aceasta-i mai presus,
  • Fa-ţi timp sa iubeşti,

Bucuria bisericii din Şoldăneşti a fost amplificată și de prezența oaspeţilor care au acceptat invitația de a celebra, împreună, acest eveniment marcant.

Un cuvânt de felicitare a avut pastorul bisericii din Todireşti, Pavel Vaculovschii. El a urat creştinilor din oraşul Şoldăneşti să studieze Cuvântul Domnului, seminţele căruia neapărat vor aduce rod.

Un cuvânt de felicitare a avut și președintele raionul Şoldănești, Alexandru Reliţchii, care a spus: „În primul rând, vă mulțumesc pentru invitație și vă felicit pentru noua Casă de rugăciune de care vă bucurați atât de mult." Preşedintele şi-a exprimat încrederea că biserica are o direcţie corectă, oferind ajutor familiilor social-vulnerabile. „Îmi place că această clădire are multe geamuri – și fie ca toţi să vadă ce fapte minunate faceţi” – a adăugat președintele, care și-a exprimat loialitatea față de biserica locală.

Directorul Misiunii Biblice, Ruslan Meleştean, a felicitat biserica din Șoldănești, din numele tuturor colaboratorilor şi le-a dorit ca prin tot ceea ce face biserica - Numele Domnului să fie proslăvit: „Fie ca biserica aceasta să fie o bună mărturie pentru oraşul vostru” – a adăugat directorul misiunii, motivându-i să fie o lumină, în mijlocul unei lumi care se îndepărtează tot mai mult de valorile lui Dumnezeu.

Un cuvânt de încheiere către toţi cei prezenţi a avut secretarul UBCEB, Nicolae Vozian: „Din numele conducerii Uniunii vă aduc cele mai călduroase şi sincere urări şi vă felicit cu Sfinţirea Casei de rugăciune din oraşul Şoldăneşti. Fie ca toate faptele voastră să-L proslăvească pe Domnul”.

După aceste cuvinte, şapte pastori au rostit rugăciunea de binecuvântare a Casei de rugăciune, iar cei prezenţi, într-un spirit de unitate și recunoștință înaintea lui Dumnezeu, au spus: „Amin”.

În luna noiembrie, anul curent, vom mai avea o dedicare a Casei de rugăciune în satul Burlacu, raionul Cahul, fapt pentru care ne bucurăm și lăudăm Numele Domnului.