DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

KIPA - alinarea inimilor în suferință

Există o "artă" care dăinuie mereu de-a lungul secolelor-arta de ai ignora pe săraci şi de a nu fi mustraţi faţă de soarta lor. Săracii şi bogaţii au locuit veşnic alături, fiind stingheriţi unii de alţii, ba chiar şi în conflicte.

Dar sărăcia este o situaţie reală şi grea în timpurile de azi. În pofida faptului căci suntem tot mai mult familiarizaţi cu  tehnică modernă, maşini tot mai sofisticate, ceea ce vedeţi în imagine este o realitate amară. O casă cu două odăi, daca s-ar putea numi aşa, într-o odaie trăieşte familia cu 8 copii, iar în alta - porcul. Mama şi tatăl  sunt decăzuţi în drepturi de părinţi dar copiii nu au unde să se ducă. 3 dintre copiii mai mari pasc vitele şi lucrează cu ziua, dorm  unde nimeresc. Alţi doi copii de vârstă mijlocie sunt la şcoala internat, dar de câte ori vine vacanţa, copiii plâng căci vor acasa. Le este dor - nu de mama, nici de tatăl, ci de fraţi şi surori. Apoi urmează "travaliul" deja obişnuit pentru lucrătorul social - căutarea lor după vacanţă, căci de fiecare dată sunt trimişi la muncă cu ziua şi părinţii ascund locul unde se găsesc. Fiica de 12 ani, abea ştie să citească,  iar pe faţa ei poate fi uşor citit destinul ei, viaţa grea şi nedreaptă de care are parte.

Dragi prieteni, nu fiţi indiferenţi, ei sunt alături de  noi, să-i ajutăm  să afle cât mai multe despre Dumnezeu, să îi ajutăm în viaţa de toate zilele, împreună, cot la cot le vom putea oferi un viitor cât de cât mai uşor. Împreună cu misionarii şi comunităţile creştine noi vom continua să susţinem copii din familii vulnerabile şi din şcolile internat. Iar pe toţi cei, care nu veţi rămânea indiferenţi de soarta acestor copii, dorim ca binecuvântarea Domnului să fie peste voi din plin.