DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Gînduri în ajun de sărbătoare

Vă salut în ajunul Crăciunului și al Noului An!

Simțim o ambianță a sărbătorilor de iarnă încă de la sfârșitul lunii noiembrie. Dar pe fundalul acestor  sărbători  frumoase, noi sesizăm și o altă ambianță  în societate – zvonuri  și prevestiri despre venirea sfârșitului  lumii.  Auzind toate acestea m-am gândit la așteptarea mult dorită de către Biserica Domnului și Dumnezeului ei Isus Hristos. Meditând la aceste lucruri mi-au revenit în memorie   cuvintele lui Isus din Evanghelia după Luca   12:37 «Ferice  de robii aceia, pe care stăpânul îi va găsi veghind la venirea lui! Adevărat vă spun, că el se va încinge îi va pune să șadă la masă și se va apropia să le  slujească ».  Da, în loc să se gătească pentru a-L întâlni pe Domnul, unii se gândesc cum să fie pregătiți pentru sosirea sfârșitului lumii cumpărând chibrituri, lumânări, zahăr, paste făinoase, sare și multe altele, alții se pregătesc pentru întâlnirea Anului Nou.    Oamenii au uitat, că scopul principal pe acest pământ al omului este pregătirea lui și a lucrării  pe care i-a încredințat-o  pentru a-L întâlni pe Isus.

În curând Domnul Isus ne va vizita. Și el dorește să se uite la casa fiecăruia din noi, la casa, în care el ne-a lăsat să fim  conducători. Și unicul lucru pe care El dorește să-l vadă  este dacă modul nostru de trai corespunde cu  ordinea  Sa divină.

Domnul ne-a încredințat fiecăruia câte o lucrare, câte un teritoriu sau obligațiune. Ești jurist, păstor, om de afaceri, lider de tineret,  gardian, comerciant, tată sau mamă a unei familii numeroase… Așa dar, diferte case, diferite lucrări. Dar porunca comună pentru toți – să pregătim  teritoriul de care este responsabil  la venirea lui Isus Hristos. Această chemare este valabilă pentru fiecare creștin.

Unii sunt responsabili de teritoriul din Orientul Apropiat, alții – de mijloacele de informare în masă, alții –  de scara de la blocul cu multe etaje, alții – de colectivul în care lucrează, sau de domeniul culturii,  show businessului sau  bomondul politic.   Stăpânul ne-a dat autoritate pentru a putea menține casa noastră în ordine.   

La sfârșitul veacurilor fiecare din noi riscă să audă de la Domnul Său două întrebări: de ce pe pământ este acest haos și tu nimic nu ai întreprins ca situația să corespundă cu etalonul Divin.

Dumnezeu nu poate înțelege din ce cauză nu  intervenim la soluționarea problemelor din jurul nostru?  Doar noi suntem cei care administrăm și cărora ne aparține dreptul de a conduce și puterea de a ține sub control lucrurile în așa fel, ca viața noastră personală,  familiile,  slujirea și alte aspecte ce țin de responsabilitatea noastră să reușească.   Doar noi suntem cei, care așteptăm întoarcerea Stăpânului nostru și dorim să-L bucurăm cu dreptatea și buna noastră organizare.

Să pregătim deci, la aceste sărbători casa noastră – teritoriul de care suntem responsabili  - pentru întâmpinarea Stăpânului nostru.

Din adâncul inimii vă suntem recunoscători pentru rugăciunile voastre pe parcursului anului 2012, pentru susținerea Dvs., pentru relațiile bune de parteneriat în slujirea comună.  Sunt convins că și în anul care vine ne așteaptă multe binecuvântări în slujirea pe care o vom desfășura în țara noastră minunată.

Vă dorim un Crăciun binecuvântat și un An Nou plin de împliniri!!!