DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Continuă procesul de construcție a caselor de rugăciune și a centrelor de zi

Construcția Casei de rugăciune și a Centrelor de zi este în plină desfășurare. În acest an este în proces de construcție biserica din satul Mateuț, Centrul de zi din Palanca și, respectiv, Centrul de zi din satul Burlacu este în reconstrucție.

În localitatea Palanca din raionul Ștefan Vodă construcția se desfășoară într-un tempou rapid. Pentru început, a fost pregătită fundația, iar mai târziu, în doar 5 zile, în perioada 11-15 mai, au fost ridicați pereții și instalat acoperișul. Toate aceste lucrări au fost realizate de către membrii bisericii locale, în parteneriat cu lucrătorii Misiunii Biblice și cu voluntarii din Germania. Acum la locația respectivă sunt instalate comunicațiile, după care vor urma lucrările interioare și exterioare de finisare. Păstorul bisericii din Palanca și localnicii se bucură mult de aceste binecuvântări. „Noi, ca și biserică, am fost mult încurajați văzând cu ce entuziasm lucrau voluntarii din Germania și cei din Chișinău. Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu că ne-a trimis oameni atât de consacrați cauzei extinderii Împărăției Lui și care, astfel, au fost gata să-și sacrifice timpul și resursele pentru a veni să ne ajute la construcția Centrului de zi. Mulțumesc Domnului pentru fiecare din voi! Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească!” – a spus, plin de recunoștință, pastorul Sergiu Lapaci.

Casa de rugăciune care se construiește acum în Mateuț de asemenea are deja pereții și acoperișul instalat, datorită implicării voluntarilor din Germania. Creștinii din sat sunt foarte mulțumitori pentru acest ajutor. „Din numele bisericii locale ne exprimăm profunda mulțumire pentru ajutorul pe care ni l-ați acordat în procesul de construire a bisericii din satul Mateuț. Ne rugăm ca în continuare mulți oameni să găsească pacea cu Dumnezeu în această Casă de rugăciune” – a declarat conducătorul bisericii, Grigorie Celoci. Până la acest moment oamenii se adunau într-o căsuță destul de veche. Tocmai de aceea creștinii din Mateuț iau parte activă în construcția noii Case de rugăciune, unde se vor bucura de un spațiu confortabil.

Și în localitatea Burlacu au demarat lucrările de reconstrucție a Centrului de zi. La început creștinii se adunau în această clădire la închinare, dar după ce în anul 2014 a fost construită, cu ajutorul Misiunii Biblice, o nouă Casă de rugăciune, s-a luat hotărârea ca biserica veche să fie reconstruită și să fie deschis un Centru de zi. Aici copiii din familiile vulnerabile, bătrânii și oamenii singuratici vor găsi asistență permanentă, îngrijire și ajutor.

Dragi prieteni! Continuați să vă rugați și să susțineți, împreună cu noi, finalizarea construcției acestor locații. Fie ca Dumnezeu să-și reverse binecuvântarea peste lucrarea copiilor Săi!