DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Construcția caselor de rugăciune continuă 2013

Vă salutăm, dragi prieteni! În primul număr al ziarului „MB Actual” din acest an, am scris despre planificarea și începerea construcției a două case de rugăciune (localităţile Șercani şi Puhoi) și a centrului de zi din localitatea Pânzareni. Ne bucurăm să vă putem informa că lucrările continuă. Construcţia Bisericii din s. Puhoi se desfăşoară într-un tempou rapid. Dacă în primăvara acestui an a fost turnată temelia, acum deja sunt construiţi pereții, este instalat acoperișul şi sunt montate ușile și ferestrele.

Creștinii din s. Șercani se bucură că lucrările de construcție sunt aproape de finalizare și foarte curând ei vor avea posibilitate să se adune într-o casa frumoasă și spațioasă, pentru a-L glorifica pe Domnul.

Construcția centrului de zi din s. Pânzareni a demarat cu un start rapid în luna aprilie.

La momentul de față, aici se desfăşoară lucrările de interior. În curând în acest Centru îşi vor găsi adăpost copiii și adulții care au nevoie urgentă de asistenţă morală și spirituală.

Concomitent cu toate acestea, au fost efectuate lucrări de construcție şi în două școli-internat. În școala-internat din s. Congaz ( din sudul Moldovei), sistemul vechi de canalizare a fost înlocuit cu unul nou. La etajul doi al complexului locativ, au fost instalate WC-uri și chiuvete. Acum copiii vor avea posibilitate să-și curețe dinții și să se scalde în spaţiile special amenajate din blocul locativ.

La școala-internat din s. Costești au fost efectuate lucrări de instalare a pavajului în curte – lucrul acesta le va permite copiilor să-și păstreze încălțămintea mereu curată.

În afară de lucrătorii MB, ne bucurăm că la lucrările de construcție și reparație au luat parte voluntari din Moldova și din Germania.

Deschiderea Caselor de Rugăciune și a Centrului de zi este preconizată pentru luna decembrie a anului curent.

Putem afirma, cu certitudine, că Dumnezeu ne-a binecuvântat în acest domeniu de slujire, de aceea către El se îndreaptă lauda şi mulţumirea noastră.