DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Case de copii

În colaborare cu Departamentele locale şi comunităţile din Germania Misiunea Biblică sponsorizează şi casele internat. În perioada de criză economică bugetul ţării este destul de limitat pentru a acorda mijloacele  necesare şcolilor internat pentru întreţinerea utilajului necesar şi traiul copiilor.  Lipsa alimentelor necesare cauzează o malnutriţie la copii  în unele internate, nemaivorbind de condiţiile de trai decente pentru copii. Graţie ajutorului din partea Misiunii Biblice în colaborare cu partenerii din Germania şi SUA copiii se alimentează conform cerinţelor, dar condiţiile de trai a copiilor din cadrul acestor instituţii lasă să fie de dorit.

De-a  lungul anilor MB a oferit supor multor şcoli internate  - Căzăneşti, Tocuz, Valea Norocului, Crihana Veche, Socii Noi, Congaz şi Costeşti. Dar datorită faptului că conform deciziei Guvernului copiii  au fost integrați în familii, iar orfelinatele închise, în prezent MB ajută copiii din 3 orfelinate - Congaz , Costești. Copiii din orfelinatele  închise repartizați prin familii la fel beneficiază de ajutor și suport material și spiritual. Misiunea Biblică a depus o muncă enormă pentru ca acești copii să fie regăsiți, iar copiii se bucură de atenția din partea misiunii, înțelegănd că sunt importanți și iubiți.  Apasă aici

Şcoala profesională din Valea Norocului

 

 

 

Deşi poartă un nume frumos "Валя Norocului", cu regret, realitatea nu coincide nici pe departe cu denumirea. Ca pretutindeni în ţară, aici oamenii  trăiesc într-o totală sărăcie, deaceea Valea Norocului se poate mai uşor de asociat cu Valea plângerii.

Aici se găsesc 103  tineri, unii dintre ei continuă să trăiască aici şi după atingerea majoratului. În cadrul şcolii ei pot beneficia de o  instruire profesională şi să însuşească careva profesii, care pe viitor să-i ajute să-şi găsească un loc de muncă şi să devină desinestătător.  Dar, condiţiile precare de aici le fac dificilă viaţa, deoarece clădirea este într-o stare avariată. Din anul 1960 aici nu s-au desfăşurat lucrări de reparaţie,  podeaua este deteriorată, paturile  şi saltelele cu mucegai, geamurile sunt slabe sau lipsesc cu totul.

Cu ajutorul bisericilor din Germania, Misiunea Biblică a construit băile penetru fete şi băieţi, este greu de descris bucuria fetelor de acolo. În sfârşit ele vor avea condiţiile igienice necesare. Pe lângă aceasta sunt deja gata 40 de paturi cu saltele noi şi lengerie de pat.  A fost reconstruit havuzul pentru ca alimentarea cu apă a instituţiei să fie posibilă fără întrerupere.

Dacă aveţi abilităţi de tehnician şi doriţi să le folosiţi pentru slava lui Dumnezeu şi să demonstraţi dragostea lui Dumnezeu copiilor de acolo,sunteţi bineveniţi la reconstrucţia şi amenajarea acestei instituţii. Lipsurile aici sunt destul de mari şi permanente. Adolescenţii au nevoie permanent de încălţăminte, rechizite şcolare, îmbrăcăminte şi alimente. Dar directorul şcolii împreună cu copiii nu-şi pierd speranţa, nădăjduiesc în Domnul căci El nu uită de orfani şi cei disperaţi şi trimite pe copiii lui acolo ca să ajute.