DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Bucuria naşterii Domnului este transmisă copiilor 2015

Începutul anului 2015 a fost marcat de acţiunea cu genericul Bucuria Naşterii Domnului transmisă copiilor, desfășurată în contextul Sărbătorilor de Crăciun. În perioada 11-16 ianuarie, oaspeţii din Germania, împreună cu lucrătorii Misiunii Biblice, au vizitat copiii din diferite regiuni ale ţării, prezentându-le un program de Crăciun şi oferindu-le cadouri.

Pe parcursul a 6 zile, grupul a mers ducând bucuria Naşterii Domnului în cinci localităţi din republică: în oraşul Chişinău, inclusiv în cinci secţii de copii din spitalele din capitală, în Burlacu, Lăpuşna, Păpăuţi, Mateuţi, Răuţel și în două internate: Congaz şi Costeşti. În satul Răuţel ei au avut posibilitatea să viziteze şi trei familii social-vulnerabile, care au nevoie de ajutorul şi susţinerea unor oameni buni. Ceea ce ne-a bucurat în această săptămână – a fost faptul că atât maturii, cât şi copiii au avut posibilitatea să audă Cuvântul lui Dumnezeu.

Oaspeţii din Germania şi lucrătorii Misiunii Biblice s-au bucurat în mod deosebit de faptul că copiii din sate memorau istorioara naşterii Domnului Isus cu mare entuziasm. Mulţi copii chiar au pregătit un program de poezii şi cântări, cu ocazia sărbătorii, iar lucrul acesta a atins într-un mod deosebit inimile oaspeţilor.

În orfelinatul din Congaz vizitatorii au fost plăcut surprinși atunci când copiii, după ce s-au bucurat de darurile primite, au dăruit și ei, la rândul lor, oaspeţilor, suvenire frumoase confecţionate cu înseși mâinile lor.

La sfârşitul programului, în ambele orfelinate oaspeţii au avut posibilitatea să comunice cu copiii în clasele în care ei învață. Vizitatorii au făcut cunoştinţă cu unii dintre copii, i-au ajutat la despachetarea cadourilor și în acele clipe memorabile pe feţele lor a fost multă bucurie şi multe zâmbete, fapt surprins în mulțimea pozelor care au fost făcute în acele momente .

Profesorii de la aceste şcoli le-au povestit oaspeților despre succesele elevilor şi au mulţumit vizitatorilor pentru organizarea acestei minunate sărbători.

În total, au fost distribuite mai mult de 1200 de cadouri. De asemenea, o bucurie deosebită a fost și în împrejurarea când, în timpul serviciului de închinare, un bărbat tânăr din Lăpuşna și-a dedicat viața Domnului Isus.

Îl lăudăm pe Domnul și Îi mulțumim pentru libertatea pe care o avem în ţara noastră de a răspândi Cuvântului Său și de a fi împreună lucrători cu El, în vederea extinderii Împărăției lui Dumnezeu.