DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

Bucuria Crăciunului 2013

O doză de „bună dispoziție” de Crăciun au primit copii din R. Moldova în perioada 19-24 ianuarie anul curent. În această perioadă scurtă lucrătorii Misiunii Biblice din Germania și Moldova împreună cu un grup de voluntari au vizitat 5 biserici – Bucovăț, Alexandru Ioan Cuza, Burlacu, Step-Soci, Baurci Moldoveni, doua internate – Congaz și Costești, cât și patru secții din spitalele or. Chișinău – secția arsuri, cardiologie și două secții oncologie.

Copiii din biserici și internate cu entuziasm și bucurie au învățat cântări noi și au ascultat istorioara de Crăciun, participând la jocurile pregătite de lucrătorii MB. Ei nu doar au ascultat programul pregătit pentru ei, dar și au avut posibilitatea de a-și împărtăși cunoștințele și impresiile sale de Crăciun. 

Oaspeții veniți au avut ocazia să asculte cântări și poezii spuse de cei mici. Etapa finală și cred că cea mai așteptată de micuți a fost înmânarea cadourilor. Cei mai mici dintre ei au trebuit să depună efort ca să țină în mâinile lor micuțe cadourile. Copiii din orfelinate de îndată ce au primit darurile au mers în clase să le desfacă pentru a vedea ce au primit. În acel moment pe fața lor se putea vedea fericirea, iar în ochii oaspeților – lacrimi. Este atât de plăcut să oferi fericire copiilor, în special celor care duc lipsă de atenție și dragoste.

Copiii din spitale au primit cadourile cu mare bucurie. Părinții și personalul spitalului au mulțumit din suflet nu doar pentru daruri, dar și pentru susținerea morală și încurajare. Mulți dintre părinți au ascultat cu interes vădit vestea despre Nașterea Domnului Isus. Unii chiar au acceptat să se roage.

Spre finele săptămânii cadouri au primit aproximativ 1000 copii. În afară de aceasta, în toată perioada de Crăciun au fost împărțite 3835 cadouri de crăciun și îmbrăcăminte. Mulți dintre cei care au primit ajutorul material sunt orfani, social dezavantajați sau grav bolnavi. Dar cel mai important este faptul că ei au auzit Vestea Nașterii Domnului Isus și motivul venirii Lui pe pământ.