DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

şcoala biblică prin corespondenţă a împlinit 3 ani de activitate

Pe data de 22 octombrie anul curent, Şcoala Biblică prin Corespondenţă a sărbătorit împlinirea a trei ani de când a fost inaugurată în Moldova. În această zi, colaboratorii Misiunii Biblice au avut un timp special de rugăciune pentru desfășurarea activității de mai departe a școlii, pentru conducătorii ei, precum şi pentru toţi studenţii încadrați în acest proces de instruire. Pe parcursul acestor trei ani peste 500 de persoane au devenit studenţi ai ŞBC.

Mulţi studenţi expediază, împreună cu examenele completate, şi impresiile lor despre această şcoală.

Petru C. – predicator începător. El a expediat misiunii o scrisoare în care ne relatează cât de importante sunt pentru el lecţiile pe care le parcurge și prin intermediul cărora reușește să fie mai eficient în elaborarea predicilor. „Aceste lecţii mă ajută să înţeleg mai bine voia lui Dumnezeu cu privire la viaţa omului. Am ocazia să aflu mai în profunzime despre acele adevăruri fundamentale pe care se sprijină creştinismul. Simt lucrarea lui Dumnezeu în viaţa mea. El mi se descoperă prin aceste cărţi. Îi sunt recunoscător Domnului şi tuturor colaboratorilor Misiunii Biblice pentru aceste lecţii. Vă doresc din toată inima binecuvântări din partea lui Dumnezeu!”

Alexandru Ş.: „Chiar dacă am o educaţie teologică, precum şi multe cursuri biblice pe care le-am finalizat, instruirea în ŞBC contribuie la formarea mea în special în aspectul cunoaşterii mai temeinice a Domnului. Din fiecare curs văd anumite lucruri dintr-o perspectivă nouă, revizuiesc adevărurile cu privire la care am o convingere deplină sau găsesc ceva nou şi util pentru slujirea mea.”

Veronica G.: „Am aflat despre ŞBC din broşură. Primele gânduri au fost că acesta este, probabil, un curs simplu şi că nu voi întâmpina dificultăţi în parcurgerea lui. Am crescut într-o familie creştină şi am frecventat permanent biserica, şi de aceea consideram că ştiu Biblia foarte bine. Însă după ce am parcurs primul curs, mi-am schimbat atitudinea. În procesul de studiu am înţeles cât de puţin cunosc din Biblie şi cât de multe lucruri din Scriptură le înţelegeam greşit.

Cursurile ŞBC mă ajută să studiez Cuvântul lui Dumnezeu într-un mod sistematizat.” Principalul scop al ŞBC este să oferim posibilitatea slujitorilor bisericilor, învăţătorilor de şcoală duminicală, bisericilor locale, noilor convertiţi, precum şi celor care sunt în căutarea lui Dumnezeu - să însuşească cunoştinţe biblice sistematizate.

Materia de studiu constă din opt programe, fiecare conţinând câteva cursuri. În ansamblu, în procesul de studiu, studentul poate parcurge 35 de cursuri. Orice doritor care a atins vârsta de 18 ani poate deveni student al ŞBC. Înregistrarea este gratuită şi instruirea se efectuează în două limbi: română şi rusă.

În anul curent, ŞBC şi-a început activitatea şi în regim on-line.