DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

În Șercani a avut loc sărbătoarea dedicării casei de rugăciune

Pe data de 24 noiembrie a avut loc deschiderea Casei de Rugăciune în satul Şercani, raionul Orhei. La sărbătoare au venit locuitorii din sat, oaspeţi din satele vecine şi din România, precum şi echipa Misiunii Biblice din Moldova.

Înainte de începerea serviciului special de închinare, slujitorul responsabil al bisericii, Ion Godoroja, s-a adresat tuturor celor prezenţi cu următorul mesaj: „Stimaţi consăteni, dragi oaspeţi! Suntem foarte bucuroşi să vă vedem la sărbătoarea Dedicării! Aţi luat o decizie înțeleaptă venind aici, pentru că și Biblia spune: «Mă bucur când mi se zice: Haidem la Casa Domnului!» Această casă de rugăciune a fost construită pentru fiecare dintre dvs.!”

După discursul de felicitare al slujitorului responsabil, a urmat tradiţionala tăiere a panglicii roşii, drept simbol al deschiderii bisericii. Apoi toţi oaspeţii au fost invitaţi să intre pe uşile deja deschise.

Cântările corului din Pohrebeni şi ale oaspeţilor din România au creat o adevărată atmosferă de sărbătoare, aducându-se astfel glorie lui Dumnezeu. În program au fost de asemenea rostite poezii şi multe mesaje de felicitare.

Pastorul bisericii din satul Pohrebeni, Leonid Scutelnic, s-a adresat bisericii din Şercani cu următoarele cuvinte de felicitare: „Astăzi celebraţi un eveniment deosebit: Domnul v-a dăruit această Casă. Acesta este darul Lui și de aceea trebuie să-l preţuiţi. Doresc din toată inima ca să vă bucuraţi întotdeauna şi să-L slăviţi pe Dumnezeu pentru acest dar, conștientizând bunătatea Lui față de noi!”

La evenimentul de sărbătoare a fost prezentă şi conducerea satului. Primarul satului a dorit bisericii sănătate şi pace de la Dumnezeu.

Directorul Misiunii Biblice, Ruslan Meleştean, a relatat succint cum s-a născut ideea de a construi o Casă de rugăciune anume în această localitate. Apoi conducătorul Misiunii Biblice de asemenea s-a adresat bisericii din Şercani cu un mesaj de felicitare pentru că au reușit să realizeze acest proiect minunat: „Vă transmit cele mai cade felicitări din partea întregii echipe, din partea tuturor oficiilor de lucru. Fie ca această casă să fie o bucurie pentru localitatea dvs. pentru toţi locuitorii din acest sat. Îi mulţumesc din toată inima lui Dumnezeu şi tuturor acelora care au contribuit la construirea acestei clădiri. Ştiu că aţi investit mult şi aţi muncit mult. Fie ca Domnul să vă răsplătească efortul depus”.