DE | KZ | RU | UA |
BM Moldova

împarte bucuria crăciunului 2014

Îi aducem mulţumiri lui Dumnezeu, din toată inima, pentru că şi în acest an avem posibilitatea de a împărtăşi bucuria Crăciunului cu cei apropiaţi. Peste 70.000 de seturi cu literatură creştină au fost pregătite de voluntari pentru proiectul 1:10. Dumnezeu a binecuvântat întregul proces: crearea versiunii electronice, tipărirea, transportarea, formarea seturilor etc.

La Sărbătoarea de Crăciun din anul precedent, în acest proiect au participat 9492 de creştini din Moldova. În total credincioşii au cuprins un număr de 94920 de oameni.

Însă Domnul s-a îngrijit ca nu doar la Crăciun creştinii să poată împărtăşi celor apropiaţi vestea Evangheliei, ci şi în perioada în care se serbează Învierea Domnului. O broşură cu denumirea „Paştele” – a apărut în setul de literatură din anul 2013. (În anii precedenţi acest proiect se limita doar la Sărbătoarea de Crăciun).

În perioada pascală, 6.007 creştini au împărtăşit cu cei apropiaţi bucuria Învierii. În total au fost distribuite 60.075 de colete cu literatură. La încheierea proiectului ne-au parvenit multe mărturii frumoase. Proiectul respectiv a adus frumoase roade spirituale, așa după cum am avut posibilitatea să ne convingem. Dorim să vă împărtăşim câteva dintre aceste mărturii.

Prietene drag! Tu ţii în mână un set de broşuri creştine. Domnul îţi oferă un privilegiu deosebit de a împărtăşi, într-o atmosferă de sărbătoare, Vestea Mântuirii cu cei apropiaţi. Membrii familiei noastre, vecinii, prietenii, colegii de la serviciu şi de la şcoală – cu toţii au nevoie de Mântuitorul. Doar Isus le va aduce în viaţă adevărata simnificație și bucurie. Nu fi indiferent faţă de soarta lor. Un colet cu broşuri creştine şi câteva cuvinte despre credinţa mântuitoare pot schimba, în mod radical, viaţa încă a unui om păcătos, care are nevoie de salvare. Îţi dorim binecuvântări din belşug şi putere de la Domnul!

Dragi fraţi şi surori! În anii precedenţi Misiunea Biblică a răspândit literatură creştină în mod gratuit. Dumnezeu a găsit oameni care au fost dispuși să contribuie la susținerea financiară a acestei lucrări. Însă în acest an întâmpinăm anumite dificultăţi materiale, întrucât pentru traducerea şi transportarea literaturii sunt necesare resurse mari, care nu sunt suficiente la acest moment. Din acest motiv, dorim să vă invităm să deveniţi parteneri în lucrarea de răspândire a Evangheliei, nu doar prin rugăciunile dvs., ci şi prin donaţii materiale. Ajutorul din partea dvs. va face posibilă realizarea proiectului 1:10 şi în următorii ani. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Un credincios din Cahul a comandat mai multe seturi 1:10 pentru a mărturisi celor din jur despre dragostea lui Dumnezeu. Luând broşurile, creştinul s-a dus în piaţă şi a început să le dea cumpărătorilor şi vânzătorilor. După câteva zile, de el s-a apropiat un bărbat necunoscut şi i-a spus: „Mă bucur aşa de mult că v-am găsit! Îi mulţumesc lui Dumnezeu că prin dvs. în mâinile mele au nimerit aceste broşuri. Eu am trecut prin multe probleme în ultima vreme şi nu găseam ieşire din situaţia creată. Totul a început să mă apese aşa de tare, încât îmi pusesem de gând să-mi iau viața. Am pregătit un pistol şi am organizat totul… În ziua aceea mă duceam acasă cu gândul să mă împuşc. Dar în acel moment mi-aţi întins un colet cu nişte cărţulii creştine. Nu ştiu de ce, însă ajungând acasă, am început să le citesc una după alta. În conştiinţa mea a început să se schimbe ceva. Dintr-o dată am înţeles că viaţa mea poate fi schimbată! Şi Domnul doreşte să mă ajute la aceasta! M-am pus pe genunchi şi m-am rugat lui Isus. Acum sunt cel mai fericit om de pe pământ! Acum doresc să cunosc mai multe despre Mântuitorul meu şi să frecventez biserica!”

Ion: Am dăruit un colet 1:10 unei femei în vârstă de 86 de ani, care locuieşte singură. Ea poate citi doar litere de mărime mare. Bătrânica a citit doar ceea ce a putut vedea. Atunci când am venit a doua oară la ea acasă, ea ne-a spus următoarele: „De două ori pe săptămână la mine vine asistentul social care îngrijeşte de oamenii singuri şi bătrâni. El mă ajută cu treburile casnice. Iar acum, când el vine la mine, eu îl rog să-mi citească din broşura despre Hristos”. Astfel Domnul lucrează cu doi oameni diferiţi printr-un singur set de literatură.

Vladimir Sobolev păşea în al 101-lea an al vieţii lui. El nu a mers niciodată la o biserică, iar în ultimul an fusese grav bolnav. Starea sănătăţii s-a înrăutăţit şi puterile i-au slăbit. Nora lui, Valentina, îngrijea cu mare atenţie de socrul ei. În vecinătate locuia o femeie creştină, Tina. Ştiind despre starea gravă a bătrânului, femeia a venit la el şi i-a dăruit broşurile 1:10 şi i-a mărturisit despre Domnul. După câteva discuţii cu Tina, Vladimir i-a spus nurorii lui că el doreşte ca atunci când va muri, la înmormântare să nu fie nici un preot ortodox, ci doar creştini. Auzind aceasta, Valentina i-a interzis vecinei să-l mai viziteze pe bătrân. Însă Tina nu avea pace în inimă. Ea dorea ca Vladimir să-L primească pe Cristos în inima lui şi se ruga pentru încă o posibilitate de a vorbi cu el. S-a întâmplat apoi că aceste două vecine s-au întâlnit pe stradă şi Tina i-a spus cu mult curaj: „Valea, socrul tău va pleca curând la cele veşnice. Şi dacă el nu va reuşi să se pocăiască, tu vei fi vinovată de aceasta. Permite-mi să-l mai vizitez încă o dată pe bătrân”. Valentina s-a speriat puţin de aceste cuvinte şi i-a permis Tinei să-l viziteze. Vladimir deja nu se mai putea exprima clar. Însă s-a bucurat foarte mult de vizita vecinei. Tina i-a mărturisit iarăşi Evanghelia şi i-a propus să se pocăiască. Vladimir a acceptat. Şi iată că acest bătrânel de 100 de ani, care era bolnav, s-a adresat pentru prima dată lui Isus şi I-a cerut iertare pentru păcate. Nu după mult timp Vladimir Sobolev a murit. Însă el a plecat în veşnicie având pace în inimă şi o nădejde deplină că Însuşi Isus îl va întâmpina şi-l va conduce spre locuinţa cerească.